6. mar 2015 Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
FOODobserver


Forsiden
 




Hold dig opdateret om branchens vigtige begivenheder:

 

Find tidligere omtaler ved kvit og frit at søge på ord eller navne i:
 

 

Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:

 PACKobserver.dk

 


Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.

Fødevareindustrien skal bruge 15-30 procent mindre vand

06.03.15: Produktionen af fødevarer skal ske med mindre brug af rent drikkevand, fordi adgangen til rent vand er en af de største globale udfordringer. Det er samtidig et område med store muligheder for dansk eksport. Sådan lyder det fra et nyt samfundspartnerskab, der bringer teknologileverandører og deres slutbrugere ind i et tæt samarbejde.

Læs mere

DC Ingredients investerer i forskningsvirksomhed

06.03.15: Der er masser af uudnyttede muligheder i proteiner. Det slår den Danish Crown-ejede virksomhed DC Ingredients fast. Og da man deler den vision med forskningsvirksomheden Diet4Life, kalder man det derfor også for et naturligt skridt, at man nu har købt sig ind i den Aarhus-baserede forskningsvirksomhed Diet4Life.

Læs mere

Danskerne spiser mere kød end nødvendigt

06.03.15: Ernæringseksperter peger på, at der er behov for et mere moderat forbrug af kød, og ph.d.-studerende Sandy Stiles Andersen fra Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet vil nu undersøge de bagvedliggende årsager til danskernes relativt høje kødforbrug. Hun arbejder blandt andet med at undersøge, hvilke konsekvenser det har for forsøgspersoner at reducere deres forbrug.

Læs mere

Stort potentiale i Nøglehulsmærket

05.03.15: Der er store sundhedsmæssige gevinster for forbrugerne, hvis de skifter den traditionelle müsli, yoghurten, burgerbollen og pålægget ud med de tilsvarende nøglehulsmærkede varianter. Det viser en undersøgelse af kostvanerne hos knap 4.000 forbrugere, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført for Fødevarestyrelsen. Samtidig er Nøglehullet også en gevinst for både detailhandlen og fødevarevirksomhederne.

Læs mere

Udtalt “fri for”-tendens på velbesøgt messe

04.03.15: Verdens førende messe for økologiske fødevarer, BioFach, der løb af stablen i midten af februar, kunne notere flere udstillere og flere besøgende end nogensinde før. Industriekspert slår fast, at messen afspejlede en klar tendens i forhold til”fri for”-produkter og til at flere og flere spiser de såkaldte superfoods.

Læs mere

Fra tema Procesudstyr
Fra tema Færdigvarer
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev
FOODobserver.dk • Telefon: +45 39 69 43 21 • Email: info@foodobserver.dk
Udgives af GINI·com • Pilegårdsvej 48 • DK-2860 Søborg