Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
06.03.15: Produktionen af fødevarer skal ske med mindre brug af rent drikkevand, fordi adgangen til rent vand er en af de største globale udfordringer. Det er samtidig et område med store muligheder for dansk eksport. Sådan lyder det fra et nyt samfundspartnerskab, der bringer teknologileverandører og deres slutbrugere ind i et tæt samarbejde.
Læs mere
06.03.15: Der er masser af uudnyttede muligheder i proteiner. Det slår den Danish Crown-ejede virksomhed DC Ingredients fast. Og da man deler den vision med forskningsvirksomheden Diet4Life, kalder man det derfor også for et naturligt skridt, at man nu har købt sig ind i den Aarhus-baserede forskningsvirksomhed Diet4Life.
06.03.15: Ernæringseksperter peger på, at der er behov for et mere moderat forbrug af kød, og ph.d.-studerende Sandy Stiles Andersen fra Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet vil nu undersøge de bagvedliggende årsager til danskernes relativt høje kødforbrug. Hun arbejder blandt andet med at undersøge, hvilke konsekvenser det har for forsøgspersoner at reducere deres forbrug.
05.03.15: Der er store sundhedsmæssige gevinster for forbrugerne, hvis de skifter den traditionelle müsli, yoghurten, burgerbollen og pålægget ud med de tilsvarende nøglehulsmærkede varianter. Det viser en undersøgelse af kostvanerne hos knap 4.000 forbrugere, som DTU Fødevareinstituttet har gennemført for Fødevarestyrelsen. Samtidig er Nøglehullet også en gevinst for både detailhandlen og fødevarevirksomhederne.
04.03.15: Verdens førende messe for økologiske fødevarer, BioFach, der løb af stablen i midten af februar, kunne notere flere udstillere og flere besøgende end nogensinde før. Industriekspert slår fast, at messen afspejlede en klar tendens i forhold til”fri for”-produkter og til at flere og flere spiser de såkaldte superfoods.
06.03.15: Et nyt automatiseret pasteuriseringsanlæg fra Tetra Pak giver meget fleksible procesmuligheder, eftersom man kan skifte mellem varmfyldning eller fyldning ved stuetemperatur. Dermed får producenterne langt større mulighed for at reagere på ændringer i efterspørgslen, påpeger virksomheden.
06.03.15: På Californiens største messe for fødevareforarbejdning, Food Processing Expo, kunne de besøgende i midten af februar opleve premieren på et ”Sentinel II” sorteringsanlæg til blandt andet tomater fra den norske virksomhed Tomra.
04.03.15: Fremover vil man kunne gå i iskiosken og købe en ispind fra Arla. Mejeriselskabet lancerer sammen med Premier Is en såkaldt ”frozen yoghurt”, der skal have masser af smag og få kalorier. Yoggi Frozen er navnet på det nyeste skud på satmmen af frosne yoghurt-produkter, og den lanceres både som en ispind og i et 800 ml bæger.